Minu üks vaieldamatu lemmik!
Vaja läheb:
300g kalkuni kintsuliha, ilma nahata ( poodides enamasti 5-7 Eur/kg, kuid tihti nii Maximas, kui Säästukas kampaanais 2,50-3.50 Eur/kg).
1 pakk Maahärra " Köögiviljad praadimiseks" ( 450g ja maksab olenevalt poest 1-1.20 Eur) Minu lemmik kõikidest külmutatud köögiviljadest. Teisi ma eriti ei ostagi.
Natuke oliiviõli ( Mina ostan oliiviõli juba seetõttu, et tal on natuke spetsiifilisem maitse, et see maitse liiga domineeriv ei oleks, siis kasutan seda vähem, kui tavalist rapsi-või päevalilleõli).
natuke soola.
Valmistamine:
Lõigata liha väikesteks ribadeks/tükkideks ja praadida vähese õliga pannil pruuniks. Kui ilusti pruunid, siis keerata kuumust natuke vähemaks. Lisada natuke soola ja valada pannile pakk köögivilju. Segada pidevalt, kuni köögiviljad on soojad. Nii, et ei ole enam külmad või külmunud, kuid ei tohi kaua praadida, siis lähevad liiga pehmeks. Maitse järgi lisada natuke soola juurde, kui vaja.
Ja valmis ongi!
Antud kogusest jagub umbes neljaks toidukorraks. Jahtunud toidu võib karpidesse panna ja külmutusse. Siis hiljem lihtsalt mikros soojaks!
Kui jagada kogus neljaks portsjoniks, siis ühe portsjoni kalorisisaldus tuleb umbes : 175kcal
Kalkun 300g on umbes 350kcal
Köögiviljad 450g on 300kcal
oliivõli 5g umbes 50kcal